Dette bør du tenke på når du skal kjøpe bobil

I år er det Norgesferie som gjelder, og med en bobil kan du kjøre dit du vil, se det du ønsker og styre ferien etter dagsformen. Det finnes flere typer bobiler og vi anbefaler derfor at du tenker over hva du trenger.

Det første du bør tenke på er hva skal du bruke bobilen til. Er du en aktiv livsnyter, eventyrlysten fjellvandrer eller liker du deg best på campingplassen? Du bør også vurdere hvor stor bobilen skal være og hvor mange sengeplasser den skal ha. Sjekk også hva slags førerkort du har, om du har klasse C1 (liten lastebil) kan du kjøre bobiler helt opp til 7500 kg. Dersom du har klasse B (personbil) er grensen 3500 kg.
Under finner du en oversikt over de ulike variantene vi leverer:Helintegrert bobil

- den eksklusive! En helintegrert bobil har full bredde helt frem, noe som gir et åpent og romslig førermiljø. I kombinasjon med store vinduer oppleves salong og bodel både lys og romslig. De fleste helintegrerte modellene har en stor senkeseng over førersetene, samt seng bak (dobbelseng eller to enkle). Biltypen er ideell for et voksent par som av og til vil ha med noen på overnatting (f.eks. barnebarn) eller en barnefamilie.

Helintegrerte biler har svært varierte innredningsmuligheter og er ofte i en høyere prisklasse enn de andre modellene. Bilene leveres i ulike vektklasser.Delintegrert bobil

- den mest vanlige bobilen. Delintegrert bobil (halvintegrert) er bygget som en liten lastebil/varebil der førerhuset er beholdt og bodelen ofte er bygget noe bredere og høyere enn førerhuset for å få mest mulig plass til innredning. Delintegrerte bobiler har enten senkeseng over salongen, eller mulighet for å lage seng i sittegruppen og dermed blir det som oftest sengeplass til fire personer. Smarte innredningsløsninger gjør at man får mye bobil for pengene i denne biltypen.

Bilene leveres ofte med totalvekt 3 500 kg, og kan derfor kjøres av alle med førerkortklasse B. Dette er svært populære biler som finnes i alle prisklasser.Alkovebobil

– for den som trenger plass! Alkovebobil har førerseter som er adskilt fra bodelen, og et overbygg over førerdel som rommer et soverom med en stor seng. På denne måten kan salongen benyttes også etter at de minste har lagt seg, eller om tenåringen vil være litt for seg selv. Alkovebilen er en romslig bil og har ofte dobbeltseng bak i bilen og god lagerplass, og den er derfor ideell som familiebil. Noen biler kan fås med køyeseng, og da er det ofte sengeplass til seks personer. Noen alkovebiler har ingen seng bak, kun alkovesengen. Disse kan da bli under 6m lange, men likevel romslige inni. Bilene leveres i ulike vektklasser. Perfekt for den aktive familie!Bybobil

- den minste bobiltypen. Til tross for at den er bygget på chassis til liten varebil, er den nesten like godt utstyrt som de større modellene. Plassen er godt utnyttet med vendbare førerseter, kjøkkenløsning, lagerplass under seng og et lite bad. Med dette får man komforten man trenger for to-tre personer.

Dette er en liten bobil som alle med førerkortklasse B kan kjøre. Den er enkel å parkere og manøvrere på smale veier, enten det er i naturen eller i en by, og har derfor sine klare fordeler.Ta turen innom så hjelper vi deg gjerne!

Sunnmøre Caravan på
sosiale medier

For siste nytt fra oss, følg oss på sosiale medier!

Bla i eller
last ned katalog

Katalogene direkte fra våre merker.

Sunnmore Caravan benytter informasjonskapsler!

Vi benytter informasjonskapsler for å bedre din opplevelse, analysere trafikken og gi deg et personlig tilpasset tilbud.